onsdag 14 oktober 2015
Spanien eller Italien, Cava eller Prosecco, eller både ock
En bra Cava sitter ju aldrig fel, eller hur?
Oavsett om du väljer Cava eller Prosecco är det ett vin som passar perfekt till aperitif eller att servera till fisk eller skaldjur.
Cava lagras på sin jästfällning i flaskan (precis som champagne, men kortare tid), vilket ger vinet en lite "brödig" smak och doft.
Sumarroca Brut Reserva (varunummer 77137, pris 139:-)
Doften är fruktig med inslag av äpplen och en liten brödighet. Smaken är torr med viss restsötma, hög syra, väldigt fruktig med inslag av äpplen och även lite brödtoner. En riktigt härlig Cava.
Prosecco, till skillnad från Cava, är lagrad på tank och får en fruktigare smak utan några jästtoner.
La Robinia (varunummer 2102, pris 109:-)
Doften är fruktig med kraftigt inslag av päron och tutti-frutti. Smaken är torr - halvtorr, hög syra, väldigt fruktig med kraftigt inslag av päron, tutti-frutti och citrus. En riktigt god Prosecco.
Etiketter:
cava,
dryckeskunskap,
mousserande vin,
prosecco,
vinprovning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Bara det bubblar så är jag glad och nöjd. Skämt å sido.. jag gillar verkligen Cava, har fått det på hjärnan liksom. Kraaam Pia
SvaraRadera