tisdag 4 juni 2013

Vit sparris med hollandaisesås


Vit sparris är nästan lite nostalgitripp för mig, men det är gott någon gång då och då. Den här gången fick det bli en enkel förrätt med hollandaise på mitt sätt.

Vit sparris måste skalas, med var försiktig så att du inte bryter av topparna, skär även av det trådigaste i botten. Sparrisen läggs/ställs i lättsaltat, kokande vatten och får koka ca 5-8 minuter.

Under tiden hinner du göra såsen: 1 äggula / 2 msk vitt vin / 100 g smör / salt och örtkrydda till smaksättning

Smält smöret på låg värme. Vispa upp äggulan med vinet på låg värme till det blir ett tjockt skum. Tillsätt smöret först droppvis, sedan i en tunn stråle under fortsatt vispning. Såsen ska få samma konsistens som bearnaise. Smaksätt med salt och örtkrydda.

Låt sparrisen rinna av på en handduk och servera varm med hollandaisesåsen. Smaklig spis ♥

1 kommentar:

  1. Men så gott det lät!!! Och vilken fin matblogg, tack för alla goda mattips och ja, visst är Norrfrid fint! Ngt att lägga på minnet om det bär norrut på semestn ngn gång, mycket av Ångermanland; Ådalen, Höga Kusten och mittSverige överlag är sevärt!!! Ha en skön försommar! Detta recept ska jag testa ngn gång men tror det blir sparrissoppa till förrätt en dag då jag får gäster i helgen! Mari.

    SvaraRadera