söndag 22 november 2015

Femrätters avsmakningsmeny på Vitemölla Badhotell


Så var det dags igen, en gång är ingen gång, två gånger är väl en tradition? I så fall är det en ny tradition att åka till Vitemölla badhotell i november, det är nämligen exakt ett år sedan vi var där förra gången.

Även den här gången åt vi deras avsmakningsmeny, men vi valde även det förvalda vinpaketet, bara för att.
Inledningen var ett glas mousserande torr cremant från Alsace, Wolfberger Cremant d' Alsace.


Den första rätten var helt oväntat vegetarisk, morotspuré, friterad grönkål, brynt blomkål, friterad svartrot och tryffel. Till det serverades det 2014 Ribero Santo från Magnum Vinhos, Dao, Portugal.


Därefter fick vi kvällens höjdpunkt, smörstekt piggvar på kålbädd med blåmusslor och musselfond. Till det serverades 2014 Acústic Blanc från Acústic Celler, Montsant, Spanien.


Den tredje rätten var örtmarinerad hjortfilé på palsternackskräm, tillsammans med rökt palsternacka och rödvinssky. Till det serverades 2013 Ritme Negre DOQ Pirorat, El Molar, Spanien.


Den fjärde rätten, hade vi delade uppfattningar om :o Ugnsstekt pumpa med getostkräm, pumpamarmelad och fröknäcke. Till det serverades Fine Old Tawny, Buller Wiens, Victoria, Australien.


Vi var inte ense om den sista rätten heller, en slags tiramisu med äpple och kardemumma serverad med kanel- och äppelglass. Till det serverades Sweet Emotion Rivesaltes Ambré, Estagel-Rousseillon, Frankrike.


Trots en femrätters var det riktigt gott med frukost :-)


Vädrets makter i november är imponerande, men vi blev blåsta på vår promenad längs stranden. Kulingvindar och horisontellt regn är inget man går ut i utan regnställ.
Det finns nog stor risk att vi återvänder om ett år igen :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar