söndag 12 juni 2022

Enkel yoghurtlimpa


Med inspiration från Fredriks Fika bakade jag de här bröden, superenkelt och så gott att man inte kan sluta äta! Brödet är bakat med få ingredienser och ingen jästid. 
Det är bakat på kornmjöl, är ordentligt kryddat och givetvis med massor av nyttiga frön.


Det här behövs till 2 st bröd: 8 dl kornmjöl / 4 dl vetemjöl / 1 tsk salt / 1 msk bikarbonat / 3 dl mörk sirap / 7 dl naturell yoghurt / 0,5 dl linfrön / 0,5 dl solrosfrön / 2 tsk hel anis / 2 tsk hel fänkål / 2 tsk hela korianderfrön / 2 tsk hel kummin

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i 2 formar a 1,5 liter.
Mortla brödkryddorna.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i sirap och yoghurt.
Fördela smeten i formarna. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 55-60 minuter, de ska ha en innertemperatur på 96 grader.
Låt bröden svalna på galler, under bakduk. Låt dem svalna helt innan du skär i bröden.

1 kommentar: