fredag 24 augusti 2018

Torkade äppelringar


I år har vi extra mycket äpplen att ta hand och på grund av torkan är just äpplen (och valnötter) den frukt vi får från vår trädgård i år.
Vi äter granola varje dag, gärna med torkad frukt i (som de godisgrisar vi är), då är det ju perfekt att ta till vara på äpplena genom att torka dem i ringar.


Just nu surrar min "Evermat" nästan dygnet runt för att torka äppelringar. Helt perfekt!
Jag kärnar ur äpplena och skär dem i tre millimeter tjocka skivor. Torkar dem på 40 grader i ca 12 timmar. När de är torra ska de förvaras torrt och mörkt, de håller nästan hur länge som helst.

Om man nu inte skulle ha en torkapparat, går det lika bra att torka dem antingen i rumstemperatur uppträdda på stänger eller snören eller på svag värme i ugnen.


Jag ser verkligen fram mot att äta hemtorkade äpplen i granolan varje dag hela hösten och vintern :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar