fredag 27 april 2018
Choronnesås
Det här med matlagningsprogram på TV :-) När vi tittade på Sveriges Mästerkock blev vi väldigt sugna på en gammal klassiker, choronnesås. Eftersom vi hade fin biff i frysen passade det ju alldeles utmärkt att återuppliva gamla smakminnen.
Det här behövs till 2 portioner choronnesås: 100 gr laktosfritt smör / 2 msk finhackad lök / 10 krossade vitpepparkorn / 3 msk vit balsamvinäger / 3 msk vitt vin / 3 msk vatten / 0,5 msk dragon / 3 äggulor / 2 msk tomatpuré / olja att fräsa i
Smält smöret och låt det vita (salt och mjölk) sjunka till botten. Ställ åt sidan på spisen så att det håller ca 40 grader.
Fräs tomatpurén i lite olja några minuter. Ställ åt sidan.
Koka upp vinäger, vin, vatten, lök, vitpeppar, och dragon. Låt koka på svag värme till hälften av vätskan återstår. Sila av vätskan i en ny kastrull som sätts på plattan på svagaste värmen.
Tillsätt äggulor och vispa på mycket svag värme tills det blir tjockt, vitt och pösigt.
Tag kastrullen från värmen och skopa ner det smälta smöret lite i taget under fortsatt vispning. Ta inte med det vita i botten från smörkastrullen.
Smaka av med tomatpuré och eventuellt salt, servera såsen direkt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar