Ättiksinlagd västeråsgurka är ytterligare en klassiker som minsann inte går av för hackor. Perfekt att komplettera smörgåspålägget, eller som tillbehör till höstens grytor och stekar.
Det här behövs: 2 kg västeråsgurka / 2-3 msk gula senapskorn / 2 lagerblad / 5 dillkronor
Inläggningsspad: 0,5 l ättikssprit / 0,5 l vatten / 1,5 dl salt utan jod / 1 kg strösocker
Blanda ingredienserna till lagen och koka upp, skumma eventuellt av skum och låt sedan kallna.
Skrubba gurkorna och lägg dem i kallt vatten ca 1 timme. Varva sedan gurkor, senapskorn och dillkronor. Avsluta med lagerbladen överst.
Häll det kalla spadet över gurkorna. Lägg gurkorna under press i ca 1 månad innan de är klara att avsmaka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar