Sidor
▼
måndag 12 oktober 2015
Päronmazarinkaka
Så var det det där med päronkakan då, ett litet hopkok av en idé och ett engelskt bak-program ;-) De flesta päron har ju en väldigt mild fin sötma och inte speciellt mycket syra. Menlösa tycker en del, supergoda tycker jag!
Till en pajform behövs:
Mördeg: 2,5 dl fullkornsvetemjöl / 0,5 dl strösocker /100 g smör
Fyllning: 100 g mandelmjöl / 2 ägg / 1 dl strösocker / 50 g rumstempererat smör
1 päron
Arbeta snabbt ihop mördegen till en smidig deg. Lägg i plastfolie och låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
Kavla ut mördegen ca 3 mm tjock, klä en pajform med avtagbar kant med degen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör samman ingredienserna till fyllningen och bred ut i formen.
Skala päronet och skär i tunna klyftor, lägg ett fint mönster på mandelsmeten. Tryck till dem lite, men inte så pass att mandelsmeten stiger upp på päronen.
Grädda kakan ca 45-50 minuter långt ner i ugnen, passa på att mandelsmeten inte blir för mörk (täck i så fall med ett bakplåtspapper).
Låt kakan svalna innan du tar bort kanten försiktigt.
Smaklig spis.
Precis vad jag ville ha. Ett päronkakerecept med mandelmjöl Mums! Här ligger det en skål full av päron från svägerskan. Kraaaam Pia
SvaraRadera