Sidor

söndag 12 april 2015

Vitaminboostad ogräspannacotta


Något av det bästa jag vet är att ta tillvara på det naturen bjuder oss på. Sen har jag ju snöat in på pannacotta i alla dess formen, så vad passar då bättre än att göra en klorofyllgrön pannacotta till förrätt.


Jag klippte späda blad av nässlor och kirskål som jag sen förstärkte med ramslök :-)


Till 6 portioner behövs: ca 1 dl finhackade förvällda ogräsblad (nässlor, kirskål och ramslök) / 1 msk smör / 1,5 gelatinblad / 1,5 dl vispgrädde / 2 dl creme fraiche / 0,5 dl torrt vitt vin / 0,5 hönsbuljongtärning / svartpeppar från kvarn

Finhacka de gröna bladen, smält smöret i en kastrull och förväll hacket några minuter. Häll över vin, creme fraiche och grädde. Tillsätt buljontärning, låt koka ca 10 minuter. Mixa till en slät sås och sila.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Häll tillbaka den silade såsen i kastrullen, smaka av med peppar. Smält ner gelatinet i den varma grädden och häll sedan upp i portionsglas. Ställ kallt att stelna ca 2-3 timmar.

Vi serverade pannacottan tillsammans med calvadosgravad hjortfilé och nobissås (recept kommer i nästa inlägg) 
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar