tisdag 29 september 2020

Pickles


Picklade grönsaker är ett fantastiskt sätt att spara just grönsaker, om inte vill syra eller frysa dem.
De picklade är ett härligt tillskott i en bulgur eller quinoasallad, eller varför inte som ett tillbehör till middagen.

Börja med att sätta ugnen på 100 grader, diska burken och lägg den sedan i ugnen för sterilisering ca 30-40 minuter.

Det här behövs för ca 2 liter (min burk rymmer 3 liter): 4 paprikor, gul och röd / 4-5 charlottenlökar / 2 morötter / 250 g broccoli / 1 blomkålshuvud / 1 vitlök
Till lagen behövs: 3 dl strösocker / 2 msk salt / 2 dl ättiksprit 12 % / 3 dl vatten / 3-4 kvistar timjan

Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor. Skala charlottenlökarna. 
Skala, och skiva morötterna i tjocka skivor.
Skär ner broccoli och blomkål i små buketter.
Halvera vitlöken tvärsöver med skalet kvar.
Koka upp vatten i en kastrull.
Lägg alla grönsaker i det kokande vattnet och ta från värmen. Låt grönsakerna dra i det varma vattnet i ca 10 minuter.
Blanda alla ingredienser till ättikslagen i en kastrull. Koka upp ättikslagen.
Häll av grönsakerna i ett durkslag, häll tillbaka grönsakerna i den nu tomma kastrullen.
Häll över den varma ättikslagen och sjud på svag värme i ca 8 minuter. Lägg grönsakerna i den steriliserade burken och häll över lagen så att det täcker.


1 kommentar:

  1. Är bra sugen på att testa, det ser ju väldigt gott ut. Tack för inspirationen. Kraaam Pia

    SvaraRadera