söndag 31 mars 2019

Krämig champinjonsoppa


En hel vecka framför oss, varför inte planera in en soppdag? Champinjonsoppa är både snabblagat och mättande.

Det här behövs till 2 portioner: 0,5 gul lök / 1 grön spansk peppar / 2 vitlöksklyftor / 50 g rotselleri / 200 g champinjoner / 2 dl vispgrädde / 3 dl creme fraiche / 1 dl röd mjölk / 2 dl vitt vin / 2 grönsaksbuljongtärningar / 0,5 hönsbuljongtärning / salt och peppar / ca 50 g smör att fräsa i

Börja med att förbereda grönsakerna. Skala och finhacka både gul lök, vitlök och selleri. Kärna ur och finhacka pepparfrukten.
Borsta av champinjonerna och skär dem i skivor.

Smält smör i en kastrull, fräs de finhackade grönsakerna på medelhög värme till de får lite färg.
Lägg champinjonerna i en stekpanna (non-stick) och torrfräs dem, så att största delen av vätskan försvinner och de får lite färg. Häll ner champinjonerna i kastrullen.
Häll i grädde och creme fraiche och låt koka upp. Tillsätt sedan vin, mjölk och buljong. Smaka eventuellt av med salt och peppar. Låt soppan koka ihop på svag värme 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar