tisdag 29 januari 2019

Fudgekaka med salt lakrits


Det är bra att ha några snabbakade på lut om man får oväntat besök, den här kakan slänger man ihop medan kaffet eller teet drar färdigt.

Det här behövs till en form ca 24 cm: 100 g smör / 3 dl råsocker / 2 ägg / 1,5 dl vetemjöl / 4 msk Markatta kakao / 0,5 tsk vaniljpulver / 1 msk lakritspulver / 0,5 tsk flingsalt / guldpulver

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform. Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull, tag från plattan. Rör ner sockret, tillsätt äggen ett i taget. Vänd ner mjöl, kakao, vaniljpulver och lakritspulver. Rör till en homogen smet.
Häll ner smeten i formen och jämna till den. Strö över lite guldpulver och fördela flingsaltet ovanpå smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut kakan och ställ den kallt för att svalna. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar