måndag 5 mars 2018

Minty chocolate cake


Med en kollega som är helt tokig i after eight, var det helt enkelt perfekt att ta med en extra kladdig kladdkaka smaksatt med after eight och täckt av ett ljuvligt after eight fluff.

Det här behövs till en kaka: 2 ägg / 2,5 dl socker / 4 msk kakao / 2 tsk vaniljsocker / 100g laktosfritt smör / 1 dl mjöl / 0,5 tsk salt / 20 after eight plattor
After eight fluff: 2,5 dl laktosfri vispgrädde / 16 after eight plattor

Börja med after eight fluffet:
Skär 16 after eight i mindre bitar och lägg i en skål. Värm vispgrädden till 55-60 grader. Häll grädden över chokladbitarna och rör tils chokladen smält och det blandat sig. Låt stå i kylen i minst 2 timmar tills blandningen blivit riktigt kall.

Fortsätt med kladdkakan:
Sätt ugnen på 175 grader
Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform. Skär after eight plattorna i mindre bitar.
Smält smöret i en kastrull, blanda i hälften av chokladen i smöret när smöret smält klart. Spara resten av After Eighten.
Vispa ägg och socker ljust och poröst. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en skål. Blanda samman smöret och de torra ingredienserna med äggsmeten. Blanda försiktigt. Rör ner resterande after eight i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 17 minuter.
Låt kladdkakan kallna, ställ sedan i kylskåt. Ta loss den kalla kakan från bakplåtspappret och lägg på ett fat.
Vispa chokladgrädden till önskad konsistens. Bred på fluffet på kladdkakan. Servera kakan riktigt kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar