lördag 17 mars 2018

Kalkonsalsicca


Det är ju  inte första gången vi gör korv, men det är första gången vi gör på fågelfärs.
Eftersom kalkon är en väldigt mager fågel valde vi att blanda med fläskfärs för att få in det behövliga fettet i korvsmeten.
Korven är kryddad som en salsicca, men enbart med torra kryddor den här gången. 
Jag kan lova att det blev en riktigt smarrig smaksättning på korven, med andra ord inte sista gången vi experimenterar med kalkonfärs :-)


Till 15 korvar behövs: 1 kg kalkonfärs / 1 kg fläsk färs / 2 msk lökpulver / 1 msk chili flakes / 2 msk vitlökspulver / 1 tsk av vardera franska örter, timjan, svartpeppar, rosépeppar / 1,5 msk örtsalt (herbamare) / skal av 1 citron / 1 dl potatismjöl / 0,5 dl torrt vitt vin / korvskinn (1 förpackning)

Spola av korvskinnet med kallt vatten, lägg det i en stor bunke och häll över kallt vatten.

Lägg de torkade örterna tillsammans med peppar och salt i en mortel. Mortla kryddorna ordentligt. Tvätta citronen ordentligt och riv det gula skalet fint.
Ta fram färsen och blanda ner de mortlade kryddorna, vitlöken och citronskalet. Blanda ner vinet, strö över potatismjölet och blanda in ordentligt. Stek en provbit på svag värme, krydda eventuellt upp färsen mer och ställ den sedan kallt.

Förbered kvarnen med korvhorn. Skölj av korvskinnet, spola ur det och trä upp det på korvhornet. Ta fram färsen och stoppa korven, tvinna skinnet mellan korvarna. Ställ korvarna kallt minst 4 timmar.

Knyt sedan till ändarna och klipp isär korvarna.

Glöm inte att picka korvarna före grillning och grilla dem långsamt på svag värme så att de inte spricker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar