söndag 25 februari 2018

Smördegsinbakad pestokyckling


För ett par veckor sedan satt vi och slötittade på ett matprogram med Jamie Oliver, men till sist satt vi som limmande och dreglade. Vi var bara tvungna att försöka återskapa hans smördegsinbakade pestokyckling som serverades med rostade tomater och gröna bönor. Här är vår tolkning av Jamies maträtt.

Det här behövs till 2 portioner: 2 kycklingbröstfiléer / 2 frysta smördegsark / 4 msk pesto / 2 rader körsbärstomater på kvist / 200 g gröna bönor / ägg att pensla med / 1-2 tsk röd balsamvinäger / olivolja och flingsalt

Sätt ugnen på 225 grader.
Häll olivolja i en ugnsform och lägg i tomaterna, fortfarande på kvist. Strö över lite flingsalt och vänd runt dem. Sätt dem i mitten av ugnen.
Kavla ut smördegen lite lätt, dela varje bit i tre bitar. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Bred ut 2 msk pesto på varje filé. Täck med smördeg och "bädda" in under kycklingen. Pensla med uppvispat ägg. Sätt in kycklingen bredvid tomaterna. De behöver ca 30 minuter.
Förväll under tiden upp bönorna och häll av dem.
Ta ut tomaterna från ugnen. Lägg tomaterna på ett fat. Häll ca 1-2 tsk röd balsamvinäger i formen och rör om. Smaka av och tillsätt eventuellt mer vinäger eller salt.
Lägg upp kycklingen på tallrik tillsammans med bönor och tomater. Slå spadet/dressingen från tomatformen över bönorna och servera direkt.


Vill man inte använda köpt pesto, är det väldigt enkelt att göra själv, antingen på basilika, nässlor eller ramslök. HÄR finns ett recept på nässelpesto att utgå från ;-)

1 kommentar:

  1. Jag såg också när Jamie gjorde den hör rätten, snabbade mig att skriva upp ingredienserna och ska göra det idag. Han bankade ut fileerna med handen saltade och peppade sen på med pesto.Domupp kokade harikuvertsen hällde han i oljan som tomaterna legat i och rörde om dom i den. Tomaterna stod i botten på ugnen för han gjorde flera filéer som han hade på en bakplåt med ugnspapper på. Hoppas ni tyckte det var gott så det är värt ett försök

    SvaraRadera