lördag 27 januari 2018

Schwartzwaldstårta 2.0


Schwartzwaldstårta är en av mina favoriter, enkel men ändå så god. Dessutom är det perfekt att göra om man har hasselnötter kvar efter jul och dessutom ett gäng äggvitor.

Det här behövs till en tårta: 6 äggvitor / 300 g strösocker / 150 g hackade hasselnötter / 50 g vetemjöl / 30 g potatismjöl
3 dl vispgrädde, kakao och en ask noblesse till dekoration

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg hasselnötterna på en plåt och rosta dem ca 10-15 minuter. Gnugga loss skalet och hacka sedan nötterna fint.
Vispa äggvitorna och sockret till en hård maräng smet. Vänd ner de hackade nötterna och bägge mjölsorterna.
Rita ut tre cirklar på tre bakplåtspapper. Bred ut smeten i cirklarna och grädda bottnarna 15-20 minuter. Låt bottnarna svalna på plåten.
Vispa grädden. Lägg en botten på tårtfatet. Bred på ett tunt lager grädde, lägg nästa botten ovanpå och bred på ytterligare grädde lägg på den sista botten. Bred sedan grädde runt hela kanten och fäst noblesseplattor runt hela kanten. Låt tårtan stå i kylskåp ca 1 timme så att bottnarna mjuknar något. Pudra kakao över den översta tårtbotten innan servering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar