måndag 23 oktober 2017

Hallonkakor


Så enkelt och så gott, perfekt att ha på lut i frysen om det kommer oväntade gäster.

Det här behövs till ca 40 småkakor: 1 dl strösocker / 100 g rumstempererat smör / 5 dl vetemjöl / 1 msk vaniljsocker
Fyllning: 200 g hallon / 0,75 dl strösocker

Börja med fyllningen. Häll hallon och strösocker i en kastrull, värm till kokpunkten och rör till sockret smälter. Häll i en finmaskig sil och sila av "vätskan" som kan användas som halloncouli till någon dessert eller i en smoothie. Låt fruktköttet svalna.

Blanda snabbt samman mördegen och forma till två runda längder, ca 3 cm diameter. Lägg dem i kylskåp att vila ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Skär kakorna ca 1 cm tjocka. Tryck en liten grop i mitten av varje kaka, fyll gropen med hallonfruktköttet.

Grädda kakorna ca 10-12 minuter till de får fin färg. Låt dem svalna på plåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar