onsdag 6 september 2017

Färsbiffar med medelhavssmak


Färs är så himla tacksamt, lätt att smaksätta och snabbt att tillaga. De här färsbiffarna går lika bra att göra på kycklingfärs som kalkonfärs som fläskfärs. Med andra ord, ta den färs som du har hemma eller får tag i, i din butik.
Smaken får de från färska kryddor, fetaost, chili och oliver :-)

Det här behövs till 4 portioner: 0,8 kg färs / 6 blad salvia / 5 kvistar färsk timjan / 1 kvist färsk rosmarin / 0,5 gul lök / 3 vitlöksklyftor / 0,5 spansk peppar / 4 soltorkade tomater / 15 svarta oliver / 0,5 dl panko / salt / svartpeppar / 0,5 dl vispgrädde / 150 g fetaost
Smör och olivolja att fräsa i

Ta bort stjälkar på kryddorna och finhacka dem. Finhacka lök, vitlök, chili, tomater och oliver.
Smält lite smör tillsammans med olivolja i en stekpanna, fräs det finhackade utan att det tar färg. Låt det svalna.
Mortla panko och blöt upp med vispgrädde i en bunke. Bland ner färs, det frästa, smula ner fetaost, smaksätt med salt och peppar.

Smält ytterligare smör tillsammans med olivolja i en stekpanna. Forma färsen till biffar och stek dem på medelhög värme till de är genomstekta. Det ska komma en klar köttsaft ur dem.

Vi serverade biffarna med tzatziki, klyftpotatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar