söndag 28 maj 2017

Key Lime Pie


Friskare och somrigare dessert/fika får man leta efter :-) Nästa gång ska jag testa att spritsa på italiensk maräng och bränna av just innan servering ;-)
Jag gjorde pajen i en springform, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten så är risken mindre att pajen fastnar.

Till en paj behövs:
Kexbotten: 200 g digestivekex / 100 g laktosfritt smör
Fyllning: 1 burk sötad kondenserad mjölk / 4 st äggulor /5 st limefrukter

Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa digestivekex till små smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i botten. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
Skala limen med potatisskalare och pressa sedan ur juicen. Blanda den kondenserade mjölk med äggulor, limeskal och juice. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i 30-60 minuter.
Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
Fyll pajskalet och grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Låt pajen svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar