onsdag 15 mars 2017

Glutenfritt knäcke


Hembakt knäcke är ju så himla gott! Det här är en variant på det så populära fröknäcket på majsmjöl, men istället för majsmjöl är det rismjöl och hirsflingor. Knäcket är perfekt att servera tillsammans med tapenade eller med en god ost, eller helt enkelt bara äta som det är för att det är så gott :-)

Det här behövs till en plåt: 2 dl rismjöl / 2 dl hirsflingor / 0,5 dl vitt sesamfrö / 0,5 dl svart sesamfrö / 0,5 dl kokosflingor / 1 msk amarantfrö / 1 msk chiafrö / 2 dl vatten / 1 msk olivolja / 1,5 tsk flingsalt
1 msk olivolja att pensla med + lite flingsalt

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, häll i vatten och olja. Blanda till en smidig deg.
Häll upp på ett bakplåtspapper, lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut till en tunn platta.
Ta bort det översta bakplåtspappret och för över på en plåt.Pensla med olivolja och strö över lite flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen ca 30-40 minuter. Låt kallna och bryt den sen i bitar.
Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar