onsdag 15 februari 2017

Rotsaksrårakor


Finns det något härligare än snabblagad husman. Skala potatis, morötter, lök och rotselleri, riv, salta och stek i smör och olivolja. Att det sen är supergott är ju ingen nackdel.
Jag äter dem helst med bara rårörda lingon (recept finns HÄR), medan den manliga delen av familjen gärna steker lite rökt fläsk till.

Till 4 portioner behövs: 10 potatisar (gärna fast sort) / 1 morot / 1 gul lök / 100 g rotselleri / 1-3 tsk örtsalt /svartpeppar från kvarn
Smör och olivolja att steka i

Skala lök, potatisen och rotfrukter, riv sedan på mellanstorlek på rivjärnet. Salta och ta ett par varv på pepparkvarnen, blanda om ordentligt.
Värm upp en stekpanna (jag kör på 10 av 12) häll i olja och smält smöret däri. Skeda upp lagom stora (ungefär stora som plättar) rårakor, tryck ut dem något. Vänd efter ca fem minuter eller när de fått fin färg.
Jag brukar varmhålla i ugnen, ca 100 grader, medan jag steker klart.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar