måndag 20 februari 2017

Fudge brownie


Chokladhimlen är nära! Vilken brownie, krämig konsistens och en helt underbar glasyr. I receptet ingår kaffe i både kaka och glasyr, men det kan givetvis uteslutas om man absolut inte tycker om kaffesmaken.
Jag bakade kakan i en form ca 25x40 cm klädd med bakplåtspapper.

Det här behövs till kakan: 200 g smör / 4 dl strösocker / 4 ägg / 3 dl kakao / 1 msk vaniljsocker / 2 tsk snabbkaffepulver / 1 tsk bakpulver / 3 dl vetemjöl

Det här behövs till glasyren: 150 g Marabou mörk choklad / 1,5 dl florsocker / 0,75 dl kakao / 100 g rumstempererat smör / 2 msk hett kaffe

Kakaonibs att strö ovanpå

Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smör och socker i en kastrull. Vispa ihop ägg, kakao,vaniljsocker,kaffepulver och bakpulver. Rör ner smörblandningen och vänd till sist ner mjölet. Klä en form, ca 25x30-40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen.
Grädda kakan 20 minuter, höj sen temperaturen till 175 grader och grädda ytterligare 5 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna.

Smält chokladen till glasyren. Blanda florsocker, kakao och smör i en bunke. Rör i kaffe och den smälta chokladen. Bred glasyren på kakan och strö över kakaonibs.
Skär upp i bitar och servera, gärna tillsammans med lätt vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar