torsdag 12 januari 2017

Röd linssoppa med smaker från Indien


Vegetariskt minst en dag i veckan är inte så dumt, det gäller bara att komma på lite nya rätter. Den här linssoppan har sin grund i i en burk garam masala och en längtan efter het, värmande mat.

Det här behövs till 4 portioner: 0,5 gul lök / 2 vitlöksklyftor / 2 morötter / 100 g rotselleri / 5 cm ingefära / 1 msk garam masala / 1 msk curry / 3 buljongtärningar / 1 burk krossade tomater /  8 dl vatten / 1 tsk råsocker / 1 msk citronsaft / 1 dl röda linser / rapsolja att fräsa i

Finhacka grönsakerna. Häll olja i en kastrull och fräs grönsakerna på låg värme. Ta under tiden fram en stekpanna, fräs garam masala och curry utan att det blir bränt. Häll kryddorna bland grönsakerna.
Häll i tomater, vatten och buljongtärningar. Smaksätt med citronsaft och socker. Låt koka ca 10 minuter. Skölj linserna, häll ner dem i soppan och låt soppan fortsätta koka ca 10-15 minuter till linserna är färdigkokta.

Servera gärna med en klick gräddfil och ett bröd att doppa i soppan.
Smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar