fredag 6 januari 2017

Lammkebab


Det var dags att pigga upp vår traditionella kebab med lammfärs istället för blandfärs, vilken skillnad det är :-)
Vi serverade dem i tortillabröd med romansallad, tomater, skivad rödlök, vitlöksgräddfil och kebabsås.
Eftersom Kung Bore överöst oss med iskall luft, grillade vi dem i ugnen istället för på grillen.

Ett äldre recept på kebab hittar du HÄR.

Det här behövs till 4 portioner: 0,5 kg lammfärs / 1,5 pkt (300g) creme cheese / 1 riven vitlöksklyfta / 1 tsk örtsalt / 1 tsk Öländsk vitlökspeppar

Kebabsås: 1 dl tomatpuré / 4 msk spad från jalapenos / 1 vitlöksklyfta / olja att fräsa i

Börja med såsen, värm oljan i en kastrull, ha i tomatpurén och riv ner vitlöken. Späd med spad från jalapenos til en såsig konsistens. Håll såsen varm medan kebaben blir klar.

Blanda samman ingredienserna till kebaben och kläm ihop dem till korvar, ca 2 per person.
Grilla kebaben på grill eller i ugnen till de är genomstekta.

Smaklig spis

1 kommentar:

  1. Gode gud så hungrig jag är. Lammfärs är riktigt gott tycker jag som inte äter kött. Ha Ha! Jo jag kan tänka mig att äta lamm ibland eller vilt.Kraaam Pia

    SvaraRadera