tisdag 10 januari 2017

Bönor och groddar


Jag har förespråkat bönor tidigare och gör det igen, att de dessutom är lokalt odlade gör ju inte saken sämre :-)
Bönor mättar gott och håller oss nöjda länge. De är fulla med nyttiga proteiner, vitaminer, mineraler och fiber.
Jag köper alltid torkade bönor, men det går ju givetvis lika bra att köpa färdigkokta i det ekologiska sortimentet.
Våra torkade bönor kommer från Öland medan mungbönorna till groddarna kommer från det ekologiska sortimentet i butiken.


Första raden från vänster är svarta bönor, nästa kallas Yin yang bönor, längst till höger är det borlotti.
Andra raden från vänster är vita bönor, nästa är Kidney bönor.
Allra längst upp är det hemgroddade mungbönor.


Jag använder de kokta bönorna i olika sallader, likt den HÄR, i soppor likt den HÄR och grytor likt den HÄR. Det bästa är att köttet i recepten kan tas bort helt och rätterna blir vegetariska :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar