onsdag 2 november 2016

Saffrans- och kokoskaka


Jag fortsätter med kakor som har en försmak av julen. Saffran och kokos, smaksatte en mer normal sockerkaka med kokosgrädde ur Markattas sortiment, riven kokos och lite Pina Colada från spritskåpet ;-)


Det här behövs för en form på 2 liter: 2,5 dl strösocker / 3 ekologiska ägg / 1 msk vaniljsocker / 50 g smör / 1 dl kokosgrädde / 0,5 g saffran / 2 msk pina colada / 1 dl kokosflingor / 3,5 dl vetemjöl / 2 tsk bakpulver
Rumsvarmt smör och polenta till formen

Sätt ugnen på 175 grader.
Pensla formen ordentligt med det mjuka smöret och "mjöla" sedan formen ordentligt med polenta.
Smalt smöret i en kastrull. Värm kokosgrädden i en annan kastrull tillsammans med saffran. Blanda ihop vätskorna och tillsätt pina colada. Blanda vaniljsocker, kokosflingor, vetemjöl och bakpulver i en annan bunke.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt omväxlande de torra produkterna och de blöta till det är en jämn smet.
Skeda upp smeten i den smorda formen, dunka formen mot ett hårt underlag för att få ut eventuella luftbubblor.
Sätt formen mitt i ugnen och grädda kakan ca 40 minuter. Känn efter med en sticka, som ska vara torr.
Låt kakan vila 10 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna under formen.
Smaklig spis.

1 kommentar:

  1. Gudars så gott det lät, smaker som jag älskar. Ha en fin fredag. Kramisar Tina

    SvaraRadera