fredag 26 augusti 2016

Kokta kronärtskockor


Vilken lycka!
Vår lokala närbutik tog hem en låda kronärtskockor, det är svårt att hitta någon godare primör så här i slutet av augusti. 


Det enda som behövs, utöver kronärtskockorna är en skiva citron per skocka och en tsk salt per liter kokvatten. Skockorna vi fick tag i, var så pass stora att vi serverade 2 skockor per person som middag.

Bryt av skaftet och försök att dra ut så mycket av trådarna som möjligt. Skär av toppen på skockorna.
Lägg en skiva citron där skaftet suttit och knyt om med ett bomullssnöre.
Koka upp saltat vatten och låt skockorna koka ca 25-40 minuter beroende på storlek. Prova att dra i ett av de nedre bladen, när det lossnar är de färdigkokta.
Plocka upp skockorna med hålslev och lägg dem upp och ner för att rinna av. Klipp av snöret och plocka bort citronskivan.


Vi serverade skockorna med ett chilismör och ett smör smaksatt med citron och vitlök.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar