söndag 17 juli 2016

Lemon cheesecake med vit choklad


Hittade billig creme cheese i närbutiken, hade pepparkakor kvar i skafferiet och en ekologisk citron i kylskåpet. Resultatet blev en variant på Leilas New York cheescake (som du hittar HÄR).
Jag använder givetvis de laktosfria alternativen i butiken :-)

Det här behövs för botten: 150 g pepparkakor / 150 g digestivekex / 150 g smör

Det här behövs för fyllningen: 500 g philadelphiaost / 2 dl creme fraiche / 1 dl strösocker / 1 dl maizenamjöl / 1 msk vaniljsocker / 3 ekologiska ägg / 1 dl vispgrädde / finrivet skal från en ekologisk citron / 200 g vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Mixa pepparkakor och digestivekex, häll i det smälta smöret och rör om.
Kläm ett bakplåtspapper i en bakform med löstagbar kant. Häll ner de smöriga smulorna i formen och tryck ut dem i ett jämt lager. Grädda botten mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut formen och låt botten svalna.
Rör ost, creme fraiche, strösocker, vaniljsocker och maizenamjöl till en slät smet. Rör ner äggen ett i taget, tillsätt skalet och rör till sist ner grädden.
Smält chokladen över vattenbad, ha ner den smälta chokladen under omrörning. Häll smeten över den avsvalnade botten.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 50 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar 30 minuter.
Ta ut den ur ugnen och låt svalna, ställ den sedan i kylskåp.
Serveras kylskåpskall, gärna med frukt till. Smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar