tisdag 19 juli 2016

Fylld kyckling i kapprock


Kycklingfilé är så himla tacksamt, har ju egentligen inte speciellt mycket smak i sig själv men kan kryddas näst intill hur som helst.
Den här gången blev det färskost smaksatt med kryddor från örtagården och lite skal från ekologisk citron. För att fyllningen inte skulle rinna ut under tillagning, lindade vi serranoskinka runt.

Det här behövs till 4 portioner: 4 kycklingbröstfiléer / 100 g färskost / 0,5 dl finhackade örter / 1 msk finrivet citronskal från en ekologisk citron / 8 skivor serranoskinka / salt och svartpeppar från kvarn / smör och olivolja att steka i / snöre att binda om

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ost, örter och citronskal. Skär ett snitt i varje kycklingfilé. Fyll snittet med ostblandningen. Krydda runt omkring med salt och peppar. Linda serranoskinka runt och bind om med snöre.

Lägg en klick smör och häll i ca 1 msk olivolja i en stekpanna. Värm upp pannan, bryn kycklingen runt om. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och ställ in i ugnen. Låt kycklingen stå i ugnen till innertemperaturen når ca 73 grader. Smaklig spis.

Vi serverade med sallad från trädgården, hemodlad sparrispotatis och en rödvinssås.

1 kommentar:

  1. Gott! Kan jag ju äta fast utan skinkan..funkar säkert lika bra med kalkon att linda runt. Kraaaam Pia

    SvaraRadera