måndag 6 juni 2016

Jordgubbspannacotta med en hint av chokladmynta


Den bästa tiden är här, försommaren med alla goda svenska jordgubbar. Det är inte mycket som slår en solvarm jordgubbe direkt från landet, men vill man ha något svalkande då är den här pannacottan perfekt.
Lite som "Puckstång" men annan konsistens tillsammans med lite kryddiga jordgubbar som har en hint av chokladmynta och svartpeppar.

Till 3 portioner behövs:
Pannacotta: 1,25 gelatinblad / 2,5 dl laktosfri grädde / 0,25 dl vaniljsocker / 100 gr jordgubbar / 2 chokladmyntablad
Jordgubbar: 150 g jordgubbar / 2 msk strösocker / 1 tsk vaniljsocker / 2 chokladmyntablad /grovmalen svartpeppar från kvarn


Börja med pannacottan, lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Häll grädde, vaniljsocker och jordgubbar i en kastrull. Låt koka upp. Passera genom en sil.
Krama ur gelatinbladen och smält dem i den varma gräddblandningen. Låt svalna. Häll upp i serveringsglas, täck med plastfolie och låt stelna minst 4 timmar i kylen.
Skär jordgubbarna i mindre bitar och finhacka myntabladet. Blanda socker, vaniljsocker, jordgubbar och myntablad i en skål. Dra över ett par varv med pepparkvarnen, blanda och låt stå och safta till sig fram till serveringen. 


Fördela jordgubbarna i pannacottaglasen precis före serveringen eller servera dem bredvid.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar