söndag 26 juni 2016

Citronkladdkaka


Det finns ingen godare sommarkaka, om ni frågar mig i dag. Syrlig av citron och kladdig som en kladdkaka ska vara. Kakan vinner verkligen på att göras med en riktigt mogen ekologisk citron, syran är mjukare. Upplever du ändå kakan för syrlig är det ett bra tips att servera den med lättvispad grädde till.

Det här behövs för 1 kaka: 150 gram laktosfritt smör / 1 ekologisk citron / 2 ekologiska ägg / 2,5 dl strösocker  / 1 msk vaniljsocker / 1,5 dl vetemjöl
Garnering: florsocker

Smält smöret och låt det svalna.
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en rund form, gärna med löstagbar botten så blir kakan lättare att ta ut.
Tvätta citronen ordentligt. Riv skalet och pressa ut citronsaften.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt. Rör ner citronskal och saft. Rör sedan till sist ner det smälta smöret och vetemjöl.
Häll smeten i formen och grädda sedan kakan längst ner i ugnen ca 30-35 minuter

Ta ut kakan och pudra över florsocker direkt. Ställa kakan att svalna och sedan in i kallt kylskåp.

Servera kakan kylskåpskall med färska bär till, gärna de HÄR jordgubbarna.

Smaklig spis 💗

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar