söndag 15 maj 2016

Närproducerat på tallriken och tips på ett prisvärt rött


Så var även den här helgen till ända och ledighet ersätts av lönearbete ;-)

Helgens utmaning: Närproducerat eller ekologiskt?

Helst både och, men det är självklart närproducerat under säsong. Är det dessutom ekologiskt får jag ett stort leende på ansiktet och i magen.

Redan nu njuter vi av den första svenska, färska potatisen. Odlad i Olsäng och inköpta i närbutiken hemma i byn. Tomaterna odlas lokalt av Långasjö Växthus.


Den hängmörade ryggbiffen kommer från djur som betat på Ölands Alvar. Ramslöken i örtsmöret har vi plockat i Kivik när vi var på genomresa. Sparrisen, ja den kommer från eget trädgårdsland.


Ja visst ja, vinet, varken ekologiskt eller närproducerat, men gott och prisvärt ;-)
Periquita Reserva 2013 från producenten Jose Maria da Fonseca. Smakrikt och fruktigt med inslag av choklad, vanilj och körsbär. Varunummer 2560 och priset 89 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar