onsdag 11 maj 2016

Knäckig rabarberpaj


Finns det något bättre än att ha möjlighet att gå ut i trädgården och skörda sin egen mat? Jag är lyckligt lottad som har både en stor trädgård och plats för lite köksträdgård.
Maj stavas rabarber hos oss, den är som finast just nu, även om vi aldrig får de där riktigt späda, de är kraftiga från början.

Det här behövs till en paj:  ca 10 rabareberstjälkar / 1 msk potatismjöl / 1 msk vaniljsocker

Pajtäcke: 150 g smör / 2 dl strösocker / 2 dl havregryn / 2 dl vetemjöl / 2 dl strösocker / 0,5 tsk bakpulver / 0,5 dl sirap / 0,5 dl vispgrädde

Skiva rabarbern och lägg den i en pajform. Pudra över potatismjöl och vaniljsocker.

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret  i en kastrull, rör ner sirap och grädde. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem också, rör till smeten är slät. Bred pajdegen över rabarbern.

Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter eller till den fått fin färg. Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde. Smaklig spis ❤️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar