lördag 2 april 2016

Snickersglasstårta


De flesta har väl testat de där snickerskakorna med chokladtäcke? Om inte så måste det göras, i alla fall om man gillar jordnötter.

Jag hade en variant i huvudet, men med hemgjord vaniljglass och en chokladsås. Nu blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig, botten blev lite för tjock och chokladsåsen hoppade vi över ;-)



Det här behövs till en form, ca 22-24 cm i diameter:
Botten: 0,5 burk jordnötssmör med crisp / 0,5 dl sirap / 0,5 dl strösocker / 0,5 dl kokos / 5 dl riscrisp och rostat, puffat ris
0,5 burk dulche de leche och en sats vaniljglass som du hittar HÄR.

Börja med att göra glassen och se till att den är mjukt frusen.
Värm jordnötssmör tillsammans med sirapen under omrörning. Rör ner övriga ingredienser.
Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten. Skeda upp ungefär hälften av glassen, rippla över dulche de leche och avsluta med resterande glass. Lägg i frysen ett par timmar.
Ta upp glasstårtan i rumstemperatur ca 30 minuter öre servering. Smaklig spis

1 kommentar:

  1. Låter gott. Vad du kan hitta på, jag har inte testat snickerskakor ens. Kraaam Pia

    SvaraRadera