lördag 30 april 2016

Scampi x 2


Vi har provfriterat scampi vid ett par olika tillfällen. Först gjorde vi en klassisk frityrsmet och sen testade vi en variant med dubbelpanering och panko.

Den klassiska är matigare, men vi tyckte att det var svårt att hålla själva skalet frasigt. Det blev väldigt fort mjukt.
Medan den dubbelpanerade höll sig riktigt frasig och föll oss bäst i smaken. Men här kommer recept på bägge:

Klassisk fristyrsmet: 1 dl vetemjöl / 2 äggulor / 4 msk varmt vatten / 1 msk solrosolja / 1 tsk salt + 0,5 dl vetemjöl att vända scampin i

Dubbelpanering: 0,5 dl vetemjöl / 1 ägg / 1 dl panko

Oavsett vilken metod du använder behöver oljan vara ca 180 grader vid fritering.

Skala scampin och lägg dem gärna i en marinad bestående av citronsaft och lite salt ca 30 minuter.

Använder du den klassiska frityrsmeten vispar du ihop den ca 20 minuter innan tillagning. Torka av scampin. Vänd dem i mjöl. Doppa sedan i frityrsmet. Fritera dem 2-4 minuter till de är gyllenbruna. Ta upp dem och låt dem ligga på hushållspapper på galler.

Vid dubbelpanering vänder du först scampin i vetemjöl, sen i uppvispat ägg och till sist i panko.

Lycka till och smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar