onsdag 16 mars 2016

Smakrik quinoa


Quinoa är en ört, som även kallas mjölmålla, den växer vilt i Sydamerika. Quinoa är släkt med spenat och rödbeta, finns i många olika färger och är en källa till protein, rik på kostfiber och har lågt innehåll av mättat fett. Quinoa är fri från gluten.

Den här quinoaröran tar ca 20 minuter och är väldigt smakrik. Vi serverade med stekt kyckling och en kall vitlökssås, som gick att fixa på ungefär samma tid.

Det här behövs för 4 portioner: 2 dl okokt quinoa som kokas enligt förpackningen med en buljongtärning (grönsaker eller höns) / 0,5 dl olivolja / saft från 0,5 lime
1 grön paprika / 1 gul lök / 2 vitlöksklyftor / 2 chilifrukter / 1 tsk smoked paprika / 2 tsk torkade korianderblad / 1 tsk spiskummin / 1 tsk sumak / finrivet ska av en lime / örtsalt / olivolja att fräsa i

Koka quionoan  enligt anvisningar på förpackningen, låt en buljongtärning koka med för att ge lite fylligare smak.

Hacka grönsakerna. Värm olivolja i en stekpanna, fräs grönsakerna på medelstark värme till de är mjuka, krydda  med smoked paprika, korianderblad, spiskummin, sumak och finrivet skal av lime.

Rör om quinonan med lite olivolja, rör ner den frästa grönsaksblandningen och smaka av med saft från lime och eventuellt lite mer salt.

Smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar