måndag 14 december 2015

Kryddiga grillstekta revben


Revben tillhör inte den vanliga kosten i vår familj, dels har vi haft väldigt svårt för griskött dels har jag svårt att "gnaga" på ben. Men allt kan ändra sig ;-)
Glada och ekologiska grisar smakar annorlunda än de jag dissat tidigare, de smakar liksom mer kött. För att få revbenen så saftiga som möjligt är de tillagade i ugnen men avslutade med en liten stund i grillen. Vilken inte är helt fel om ni frågar mig :-)

Det här receptet passar lika bra på julbordet som till middag.

Till 6 portioner behövs:
3 kg tjockskurna revben
Glace: 6 vitlöksklyftor / 4 msk honung / 3 tsk dijonsenap / 6 msk äppelcidervinäger / 1tsk örtsalt / 1 tsk chilipulver /  1 tsk American Steakhouse Seasoning / 1 tsk Smoked paprika / 1 tsk paprikapulver / 1 tsk Mexican spice / 1 tsk sumak / 1 tsk ancho chili / 1 tsk chilipeppar
Smör att pensla med

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra kryddor i en bunke, riv ner vitlöksklyftorna och blanda sedan med övriga ingredienser.
Ta fram en långpanna med galler. Pensla köttet runt om med glacen. Pensla revbenen varje halvtimme och låt revbenen stå inne ca 2 timmar.

Tänd grillen och smält smöret.
Pensla revbenen med det smälta smöret och lägg dem på grillen ca 10 minuter.
Skär upp revbenen och servera. Smaklig spis.

1 kommentar:

  1. Killarna älskar revben så det är ett måste på vårt julbord. Önskar dig en mysig och fin helg. Kramisar Tina

    SvaraRadera