måndag 26 oktober 2015

Färgglad bönsallad


En färgglad bönsallad kan man ju inte bli ledsen av. Att den dessutom är fullproppad med näringsämnen är ju aldrig fel.

Jag köper en hel del torkade bönor och kokar dem enligt anvisningar på förpackningen, men det går alldeles utmärkt att köpa de små tetraförpackningarna i butikshyllan (glöm inte att skölja av dem bara).
Den här gången har jag använt mig av kidneybönor, små vita bönor och svarta bönor i torkad for, De underbara gröna sojabönorna kommer från butikens frysdisk.

Till 4 portioner behövs: 200 g kokta bönor av vardera sort / 0,5 finhackad rödlök / 1 finhackad vitlök / 0,5 finhackad chili / 8 st finhackade körsbärstomater (bara själva köttet utan kärnor)
Dressing: 0,5 dl vit balsamvinäger / 1 dl god olivolja eller kallpressad rapsolja / örtsalt / peppar och gröna kryddor

Blanda bönorna försiktigt med lök, vitlök, chili och tomater. Rör ihop dressingen och smaka av dem. Häll över bönorna och rör om försiktigt. Låt stå några timmar och smaka till sig.

Serveras som ensamrätt med en bit surdegsbaguette eller som tillbehör till grillad kyckling eller kött.
Smaklig spis

1 kommentar:

  1. Gott! jag gillar att blanda ihop olika sorter och marinera lite.Kraaam Pia

    SvaraRadera