måndag 28 september 2015

Marshmallows med en hint av äpple


Någon gång måste ju vara den första, så i helgen gick jag loss och testade marshmallows. Jag kan lova att det kommer jag att göra igen, rätt konsistens, enkelt att göra och smakerna går ju att variera i nästan all oändlighet.
Helt enkelt det perfekta godiset. jag smaksatte mina med färskpressad äppelmust från trädgårdens gravensteiner äpplen. Men de går givetvis att smaksätta med nästan vad som helst.

Det här behövs: 180 g strösocker / 50 g äppelmust / 3 gelatinblad / 40 g äggvita / maizena mjöl att pudra med

Lägg gelatinet i kallt vatten ca 10 minuter.
Häll äggvitan i en rostfri bunke och var beredd att starta vispen.
Häll äppelmusten i en kastrull tillsammans med strösockret. Låt koka upp och koka till 115 grader, börja vispa äggvitorna på medelhög hastighet.
När sockerlagen når 126 grader hälls den sakta över äggvitorna under fortsatt vispning. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta ner i den heta massan. Fortsätt vispa till massan svalnat till ca 40 grader.
Häll massan i en sprits.
Pudra ut maizenamjöl på en bricka, spritsa ut toppar av marshmallowsmassan. Pudra över dem med maizenamjöl och låt dem sedan torka i ca 4 timmar.

Förvara dem i lufttät burk. Smaklig spis

2 kommentarer:

  1. Har för mg att jag gjort något liknande när ungarna var små.. Nu är det på tok för sockrigt för mig. Dom är snygga Cat.. Bra jobbat! Kraaaaam Pia

    SvaraRadera
  2. Oj, vad kul! Det kanske skulle vara något!

    SvaraRadera