onsdag 11 mars 2015

Vaniljcheescake, laktosfri som (nästan) allt annat på bloggen


Paj, tårta eller kaka, spelar ingen roll vad den kallas. Cheescake är gott oavsett! Givetvis är den bakad med laktosfria mejeriprodukter och laktosfri vit choklad.

Till 1 cheescake behövs:
Botten: 150 g pepparkakor / 150 g digestivekex / 150 g smör

Fyllning: 350 g philadelphiaost/ 1 dl creme fraiche / 0,75 dl strösocker / 0,75 dl maizenamjöl / 1 msk vaniljsocker / 2 ekologiska ägg / 175 g vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Kör pepparkakor och kex i matberedare till smulor. Häll ner smöret och blanda runt.
Tryck ut smulorna i en pajform med löstagbar kant (ca 24 cm diameter). Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Blanda ost, creme fraiche, strösocker, maizena och vaniljsocker till en slät blandning. Rör ner äggen ett i taget.
Smält chokladen över vattenbad. Rör ner den smälta chokladen i ostsmeten.
Häll ostsmeten i det avsvalnade pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Stäng av ugnen och låt den stå kvar i eftervärme 30 minuter.
Ta ut och låt svalna. Servera cheescaken kall, som den är eller med en syrlig halloncouli.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar