onsdag 4 mars 2015

Högrevsgryta med smak från skogen


Jag kan inte få nog av grytor, det är gott, går att förbereda och går att variera i all oändlighet. I helgen blev det en bit högrev som fick bli bas tillsammans lite svart trumpetsvamp. Serverad med lite potatis och en rejäl sallad blir det härlig måltid.

Till 4 portioner behövs: 0,5 kg grytbitar av högrev / 1 morot / 150 g rotselleri / 1,5 gul lök / 3 vitlöksklyftor / 1 spansk peppar / färsk timjan / 1 dl torkad trumpetsvamp / 3 dl rödvin / 3 dl vatten / 2-3 msk kalvfond / 1-2 kalvbuljongtärningar / 2-3 msk rosépeppar / 1-2 msk örtsalt / grovmald svartpeppar från kvarn / 2 dl vispgrädde / 2 msk creme fraiche / 1-2 msk worcheistersås / Olja och smör att fräsa i / kokande vatten att blötlägga svampen i

Blöt lägg svampen.
Finhacka grönsakerna, fräs dem i en gryta med smör och olja.
Bryn köttet i en stekpanna i omgångar, lägg över dem i grytan. Tillsätt timjan, rosépeppar, salt och några varv svartpeppar. Tillsätt rödvin, vatten, buljongtärningar och kalvfond, låt koka upp och sedan fortsätta koka på medelhög värme ca 1-1,5 timme.
När köttet börjar bli färdigt kramar du ur svampen och finhackar den. Bryn svampen i smör och olivolja, lägg över i grytan.
Rör ner grädde och creme fraiche smaka av med ytterligare kryddor om det behövs.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar