söndag 22 februari 2015

Nyponsoppa


Massor av C-vitaminer, gott och snabblagat, kan det bli bättre?
Perfekt sportlovslunch, ät nyponsoppan antingen varm eller kall. Ät den som den är eller med glass, vispad grädde och mandelbiskvier.
Jag äter gärna nyponsoppa tillsammans med keso och en surdegsmacka, perfekt lunch att ta med till jobbet.

Nyponskalsmjöl, potatismjöl, lite råsocker (eller motsvarande sötningsmedel), vaniljsocker och vatten är allt som behövs!

Till 4 portioner nyponsoppa behövs: 0,5 dl nyponskalsmjöl / 1 msk potatismjöl / 3 msk råsocker / 1 msk vaniljsocker / 6 dl vatten. Istället för socker går det utmärkt att använda annat sötningsmedel, dosera efter förpackning. Vaniljsockret kan med fördel bytas ut mot vaniljstång eller vaniljpulver och annat sötningsmedel.

Blanda alla torrvaror i en kastrull, häll ner kallt vatten under vispning. Låt koka upp under vispning.
Servera soppan antingen varm eller kall, med eller utan tillbehör.

Bloggen har blivit nominerad till Besökstoppens omröstning om veckans blogg, du får hemskt gärna lägga en röst HÄR om du gillar den (det går att rösta en gång per dag).

Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar