måndag 19 januari 2015

Mixed grill


Visst är det skönt att ibland bara blunda, låtsas att det är försommar och planera in en mixed grill mitt i januari :-)
Efter alla helgers mat är det skönt att gå på lite lättare varianter. Här är det remsor av kalkonbröst och råa king prawns som faktiskt fått ta del av samma smarriga marinad. Serverad med grillad paprika, en svensk variant på grekisk sallad, tzatziki och surdegsbaguette.

Marinad till 2 port: 1 grön spansk peppar / saften från 1 lime / 1 vitlöksklyfta / 3 cm färsk ingefära / 0,5 dl raps- och olivolja / grovmalen svartpeppar / flingsalt / 1-2 tsk honung

Kärna ur pepparfrukten och finhacka den, skala vitlöksklyftan och riv på fina sidan på rivjärnet. Skala ingefäran och riv på fina sidan av rivjärnet. Blanda olja, vitlök, limesaft och ingefära. Smaka av med svartpeppar, salt och honung.
Lägg kalkonremsorna i en bytta och häll över hälften av marinaden. Lägg räkorna i en annan bytta och täck med resterande marinad. Marinera i ca 1 timme.
Gör under tiden sallad och tzatziki, recept finns HÄR och HÄR.

Se till att du har superglöd på grillen eller hetta upp en grillpanna. Kalkonremsorna behöver endast grillas några minuter, tjockleken avgör hur länge. Räkorna behöver 2-3 minuter per sida.

Servera direkt från grillen. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar