lördag 3 januari 2015

Hemgjord durumpasta


Varje år, någon gång under julledigheten, brukar vi göra pasta och frikadeller. Tyvärr är det inte  så ofta vi gör hemgjord pasta men igår så ....

Till 6-8 portioner behövs: 5 ekologiska ägg / 0,5 dl olivolja / ca 8 dl durumvetemjöl

Knäck äggen i en stor bunke, häll i oljan och nästan allt mjöl. Arbeta ihop degen med händerna till en ganska stum deg. Linda in degen i plastfolie och lägg den att vila i kylskåp ca 1 timme.

Dela degen i 8-10 delar, kavla ut varje del avlång och någon mm tjock, använd vetemjöl om du tycker att det klibbar. Skär pastan i tagliatellebredd. Mjöla den och låt den vila till all pasta är kavlad och skuren.
Om du använder pastamaskin kavlar du den till tjocklek 7 innan du skär den.
Koka upp rikligt med välsaltat vatten, koka pastan lite i taget 1-2 minuter lägg upp direkt och servera gärna med frikadeller till. Recept finns HÄR.

Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar