fredag 26 december 2014

Pecan & Peanut butter pie / Pecan och jordnötspaj


Så här efter jul suktar ni väl ordentligt efter en söt, söt paj?  ;-) Eller kanske det är så att nötskålen fortfarande är full och behöver hjälp att tömmas?
Hur som helst, den här söta nötpajen är som en dröm med vispad grädde till :-)

Pajdeg: 3 dl vetemjöl / 1 msk strösocker / 125 g smör / 1-2 msk kallt vatten.

Fyllning: 3 ägg / 150 g strösocker / 60 g smör / 300 g sirap / 50 g jordnötssmör / 150 g pecannötter (utan skal) / 2 msk kakao / 1-2 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i pajform med löstagbar kant.
Blanda smör, sirap och jordnötssmör i en kastrull och smält försiktigt ihop det på svag värme under omrörning.
Vispa ägg och socker för hand, vispa ner kakao och salt. Rör till sist ner den ljumna smörblandningen och nötterna.
Häll fyllningen i pajskalet. Grädda pajen ca 1 timme på nedersta valsen i ugnen. Låt den kallna och ta den sedan försiktigt ur pajformen. Pudra den lätt med florsocker före servering.
Servera med lättvispad grädde. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar