tisdag 11 november 2014

Choklad med rostade hasselnötter


Det enkla är det goda! Choklad och nötter, det är inte svårare än så.

Till 400 g helnöt chokladbräck behövs: 100 g Marabou mörk choklad / 100 g Marabou mjölkchoklad / 200 g hasselnötter.

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg nötterna i en långpanna, rosta dem till det tunna skalet spricker. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga loss skalet. Låt nötterna svalna.
Hacka den mörka chokladen och smält den över vattenbad, låt den bli ca 45 grader. Dra från värmen.
Hacka mjölkchokladen och rör ner ned i den smälta mörka chokladen.
Rör ner nötterna och häll ut blandningen på ett bakplåtspapper. Låt stelna. Dela med kniv och njut.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar