lördag 18 oktober 2014

Värmande rotfruktssoppa med chevrékräm


Fortsätter på temat rotfrukter men nu i formen av en värmande soppa. Precis som de kokta rödbetorna, serverade jag soppan med chevrékräm. Maken och sonen är inte speciellt stora fan av getost, de valde istället en klick smetana i sina skålar.

Soppskål, F&H från Cervera
 Det här behövs till 4 portioner: 5 palsternackor / 2 morötter / 1 gul lök / 4 vitlöksklyftor / 100 g rotselleri / 2 rödbetor / 4 hönsbuljongtärningar / 1 l vatten / grovmald svartpeppar från kvarn / 1 dl torrt vitt vin / 1 tsk timjan / olivolja att bryna i

Skala palsternackor, morötter och rotselleri. Skär i ca 0,5 cm stora tärningar. Finhacka gul och vitlök.
Häll olivolja i botten av en kastrull, bryn grönsakerna utan att de tar färg ca 10 minuter. Häll på vatten, vin och lägg i buljong och timjan. Låt koka ca 30 minuter under lock till grönsakerna är mjuka. Smaksätt med svartpeppar.
Skala och riv rödbetorna grovt, tillsätt dem till soppan och fortsätt koka ca 10 minuter.
Servera soppan i varma skålar tillsammans med chevrékräm eller smetana.
Istället för att servera bröd till, blev det plättar med sylt och grädde till efterrätt.
Smaklig spis ♥

Assiett, Myndig från Ikea

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar