lördag 11 oktober 2014

Rotfrukskaka med frosting


Morotskaka har väl de flesta bakat, det är enkelt, går snabbt och är supergott. I vårt hus har den bakats på längden och tvären och ganska ofta på sista tiden ;-)
Det blev med andra ord hög tid för en ny version, i fredags hade jag dessutom mina kollegor som totalt ovetande försökskaniner :o

Till 1 kaka behövs: 3 ägg / 3 dl råsocker / 3 dl vetemjöl / 1 krm vaniljpulver / 3 tsk bakpulver / 2 tsk  malen kanel / 2 tsk finstött kardemumma / 1 tsk malen ingefära / 1 krm flingsalt / 1,5 dl rapsolja / 1,5 dl rårivna morötter / 2,5 dl rårivna rödbetor

Frosting: 125 g rumsvarmt smör / 8 dl florsocker / 1 krm vaniljpulver / 200 g philadelphiaost

Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser, blanda växelvis ner de torra ingredienserna med oljan. Vänd till sist ner rotfrukterna. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 45-55 minuter, prova med en sticka den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna övertäckt med bakduk.

Ta kakan ur formen och lägg på ett fat. Rör samman frostingen och bred eller spritsa ut den på kakan och runt kanterna, ställ den kallt en stund för att stelna. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar