söndag 31 augusti 2014

Tiramisu - pigga upp mig


Vem kan undgå att bli uppiggad av den här sammetslena, krämiga italienska desserten med sin tydliga mandelsmak från amarettolikör.
Tyvärr är den INTE laktosfri, har ännu inte sprungit på någon laktosfri marscaponeost i våra mataffärer.


Till 8-10 portioner behövs: 3 dl vispgrädde / 1 msk strösocker / 4 äggulor / 4 msk strösocker / 0,5 vaniljstång / 500 g (2 pkt) marscaponeost / 20 st savoiardikex / 1,5 msk amarettolikör / 3 msk espressokaffe / 1 msk kakao

Vispa vispgrädde med 1 msk socker.
Skär upp och skrapa ur fröna ur vaniljstången, blanda äggulor, 4 msk strösocker med vanilfröna och vispa luftigt.
Blanda ner marscaponeosten i äggulevispet, rör till sist ner vispgrädden med stora luftiga tag.
Blanda amaretto och espressokaffe i en liten karott. Lägg hälften av kexen i botten av en form. Skeda hälften av kaffeblandningen över kexen. Bred ut hälften av ostsmeten över kexen. Lägg på nästa varv med kex, skeda över det sista av kaffeblandningen och bred till sist över ostsmeten.
Pudra över med kakao och ställ formen i kylskåp ca 2 timmar.
Servera kylskåpskall, gärna med espressokaffe och ett glas amaretto til. Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar