tisdag 8 juli 2014

Pulled wild boar eller helt enkelt draget vildsvin


Nu när sommarvärmen äntligen kommit tillbaka är det inte speciellt kul att stå inne i köksvärmen och laga mat. Däremot mat som sköter sig själv under natten, är helt perfekt. Vi serverade cole slaw sallad, grönsallad, picklad rödlök och bbq-sås till. Tillbehören går faktiskt jättesnabbt att svänga ihop och kan mycket väl göras kvällen före.
Givetvis är det en variant på pulled pork, men med vildssvinskarré. Vi har använt samma rub och sås som i det HÄR receptet, men tillagningen är förändrad pga att vildsvinet knappt har något fett insprängt i köttet.

Börja med att koka såsen, låt den svalna något.
Sätt ugnen på 115 grader. Bottna järngrytan med lite sås, smeta sås runt hela karrén och rulla den sedan i rubben. Lägg köttet i grytan,  lägg på locket och ställ in i ugnen ca 8 timmar.

Lyft upp köttet ur grytan och dra isär det med gafflar. Skeda på av stekskyn till du får en saftig konsistens på köttstrimlorna.
Servera tillsammans med cole slaw sallad, lite grönsaker, picklad lök, bbq-sås och något bröd eller pommes.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar